Sesiunea de examene din luna iulie ar putea fi anulată
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Sesiunea de examene din luna iulie ar putea fi anulată

Sesiunea de examene din luna iulie ar putea fi anulată. Comisia cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media va propune plenului Parlamentului adoptarea proiectului de lege pentru modificarea Legii privind anularea examenelor naţionale de absolvire a programelor de studii în învăţământul general sesiunea de examene 2020.

Proiectul prevede anularea examenelor pentru mai multe categorii de tineri, în sesiunea planificată pentru luna iulie anul curent. Raportul la proiectul respectiv a fost aprobat în şedinţa de astăzi a Comisiei.

Documentul prevede eliberarea diplomei de bacalaureat care conferă dreptul de admitere în învăţământul superior şi în învăţământul profesional tehnic postsecundar nonterţiar, pentru restanţierii din anii precedenţi, persoanele care au finalizat programa de liceu în instituţiile de învăţământ superior şi persoanele care au solicitat susţinerea examenului de bacalaureat în regim de externat şi au finalizat programa de liceu cu medii anuale la disciplinele şcolare şi media generală mai mari sau egale cu „5” (cinci), care s-au înscris, în termenele stabilite, pentru a susţine examenul de bacalaureat în sesiunea de examene 2020.

Proiectul vizează  223 de studenţi ai anului I din stânga Nistrului, 355 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea examenului în regim de externat şi 2054 de restanţieri.  

Relevanţa proiectului de lege este justificată prin necesitatea diminuării riscului de îmbolnăvire cu virusul COVID-19 a elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice.

Similare
RECOMANDĂRI