Serviciul Vamal a încasat aproape 300 de milioane de lei, săptămâna trecută
Sursa foto:BreakingNews.md Vizualizari:

Serviciul Vamal a încasat aproape 300 de milioane de lei, săptămâna trecută

În perioada 01 – 07 ianuarie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 267,8 mln lei, fiind perfectate per total 4 695 de declaraţii vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 29 de tentative de încălcare a legislaţiei vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal, în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor şi întreprinderii măsurilor legale ce se impun.

Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite nouă procese-verbale cu privire la contravenţie şi aplicate amenzi în sumă de 47 096 lei.

În aceeaşi perioadă, fluxul unităţilor de transport a constituit 67 665 de traversări. În continuare, cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leuşeni şi Sculeni, cu 16 406 şi respectiv 9 651 traversări.

În acest context, în vederea evitării unor eventuale blocaje în punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic, recomandăm participanţilor la traficul transfrontalier să opteze pentru tranzitarea tuturor posturilor vamale existente.

Harta interactivă a punctelor de trecere, dar şi fluxul unităţilor de transport în regim online pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal.
Similare