Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Raport: Separatiştii de la Tiraspol continuă să încalce drepturile omului în regiunea transnistreană

Condiţii precare în penitenciare, tortură, corupţie, inegalitate de gen şi de şanse. Sunt doar câteva dintre încălcările drepturilor fundamentale faţă de cetăţenii din stânga Nistrului. Evoluţia respectării drepturilor omului în Regiunea Transnistreană a fost analizată de un expert ONU şi prezentată în cadrul unui raport.

Raportul expertului ONU, Thomas Hammerberg a fost realizat în baza unei vizite recente în regiune, comparativ cu un raport din  2013. Deşi au fost raportate anumite progrese, drepturile cetăţenilor din stânga Nistrului continuă să fie lezate. Cel mai grav rămâne a fi sistemul justiţiei.

Expertul a făcut referire şi la condiţiile de detenţie. Raportul se referă şi la alte domenii cu probleme. Femeile sunt victime ale inegalităţilor de gen în viaţa socială, econimică şi politică, iar violenţa în familie continuă să fie răspândită. Şi drepturile persoanelor cu dizabilităţi nu sunt pe deplin respectate. Situaţia romilor este şi ea îngrijorătoare.

Exepertul ONU a remarcat progrese în conştientizarea drepturilor omului în regiune din 2013 încoace.

Toate concluziile şi recomandările raportului vor fi aduse în atenţia Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului şi a Sistemului Naţiunilor Unite pentru a încuraja suportul în implemetarea lor.
 
Similare
RECOMANDĂRI