Semafor inteligent, instalat la Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Semafor inteligent, instalat la Chişinău

Un semafor inteligent a fost instalat la Chişinău. Acesta se află pe şos. Balcani, intersecţie cu strada Petricani din sectorul Râşcani al capitalei. Semaforul va fi pus în funcţiune începând cu data de 17 mai, ora 10.00.

Obiectivul inteligent de fluidizare a circulaţiei rutiere este alcătuit din 9 semafoare pe bază de LED, direcţionate prin GSM şi dotate cu senzori pentru colectarea informaţiilor ce va asigura dirijarea adaptivă a transportului în zonă pe durata a 24 ore.

Decizia de a monta obiectivului de semafor pe una din cele mai aglomerate intersecţii cu şoseaua de centură a capitalei a fost luată pentru a spori securitatea circulaţiei din zonă, reducerea ambuteiajelor şi fluidizarea traficului rutier.

Lucrările de construcţie a semaforului au durat două săptămâni şi au fost executate de către întreprinderea „NET-Sistem” SRL, iar costul total al lucrărilor este 660 mii lei.

Un obiectiv similar de semafor a fost montat la sfârşitul anului 2017, pe şoseaua Balcani, intersecţie cu str. Tudor Vladimirescu, oraşul Durleşti şi satul Dumbrava, comuna Truşeni.
Similare
RECOMANDĂRI