Semafoare inteligente au fost instalate în 21 de intersecţii din Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Semafoare inteligente au fost instalate în 21 de intersecţii din Chişinău

Mai multe semafoare inteligente au fost instalate în 21 de intersecţii din Chişinău. Sistemul modernizat de dirijare al acestora a fost prezentat astăzi.

Obiectivele de fluidizare a circulaţiei rutiere din cele 21 de intersecţii din oraş sunt pe bază de LED, direcţionate prin GSM/3G, dotate cu dispozitive de colectare a datelor ce va asigura dirijarea adaptivă a transportului în orele de vârf sau în caz de accidente.

Primarul general interimar al Chişinăului, Ruslan Codreanu, a declarat că noul sistem va permite vizualizarea în regim online a intersecţiilor unde se creează ambuteiaje, dar şi a unor eventuale defecţiuni ale semafoarelor. „În mai puţin de o secundă, toată informaţia apare aici la ecran. Noile semafoare „văd” traficul prin intermediul senzorilor şi automatizat gestionează fluxul de transport, semnalizează dispeceratul atunci când sunt deficienţe tehnice, sunt mai vizibile şi mai receptive la comenzi decât modelele vechi de semafoare din 1973”, a spus Ruslan Codreanu.

Primarul a adăugat că autorităţile planifică ca până la sfârşitul anului 2020 toate semafoarele din capitală să fie modernizate.

În prezent, din cele 182 de intersecţii semaforizate din oraş, 115 sunt dirijate prin GSM/3G. Pentru modernizarea semafoarelor din Chişinău, din bugetul municipal au fost alocate două mln de lei în acest an, transmite Moldpres.
Similare
RECOMANDĂRI