Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sediul poliţiei din Costeşti, raionul Ialoveni, a fost renovat, cu fonduri europene

Condiţii de muncă, la standarde europene. De acum înainte, poliţiştii din satul Costeşti, raionul Ialoveni, îşi vor desfăşura activitatea în birouri moderne. Sediul a fost renovat, cu bani de la Uniunea Europeană. Lucrările au fost prevăzute în Strategia de Dezvoltare a Poliţiei pentru perioada 2016-2020.

Vasile Postică lucrează în poliţia din Costeşti de 18 ani. Comisarul povesteste că activitatea se desfăşura anevoios, spaţiul fiind mic, iar oamenii erau nevoiţi să aştepte pentru a fi audiaţi.
 
VASILE POSTICĂ, şef I.P. Costeşti, Ialoveni: „Trebuia să aştepte un cetăţean afară, rânduri. Acum suntem dotaţi mulţumim, avem tehnică de calcul, printere. Fiecare angajat îşi are masa lui, birotica dumnealui, birouri necesare, birou pentru audieri, pentru cetăţeni sală de asteptare.”
 
Cei şapte poliţişti din localitate se înghesuiau într-o incapere cu trei birouri şi le era greu să se concentreze asupra sarcinilor primite.
 
GHEORGHE BÂRCA, ofiţer de poliţie: „Chemam persoanele la audiere, era strâmt însă noi ne descurcam. Acum avem condiţii moderne sperăm că şi persoanele o să lucreze cu noi să se prezinte la sectorul dat.”
 
ION TRINCA, ofiţer de poliţie: „Condiţiile anterioare au fost puţin mai rele în comparaţie cu acestea, dar la moment ne simţim aşa mai bine.”
 
Anual, în localitate se produc aproximativ 100 de infracţiuni. Oamenii legii spun că furturile, actele de huliganism şi problemele în familie sunt cele mai des întâlnite.
 
VASILE POSTICĂ, şef I.P. Costeşti, Ialoveni: „În Costeşti probleme sunt ca în toată ţara, e vorba de infracţiunile patrimoniale, de furturi şi deacum după caz.”
 
Prin modernizarea sediilor poliţiei, reprezentanţii Inspectoratului General al Politiei spera ca vor câştiga încrederea oamenilor, pentru ca vor fi mai aproape de ei.
 
PAVEL DAMASCHIN, comisar, I.P. Ialoveni: „Sectorul de poliţi Costeşti va deservi 7 localităţi, acestea sunt localităţile horeşti, zîmbreni, găureni, pojorăni, ansca şi moleşti. Au menirea de a fi în permanenţă alături de cetăţeni, de a reacţiona cât mai operativ la solicitările cetăţenilor.”
 
GHEORGHE BALAN, şef interimar I.G.P.: „Să facem tot posibilul ca oamenii să vină cu inima deschisă la sectorul de poliţie nu numai cu probleme dar şi după un sfat. Acesta este al 12 sector deschis, din cele 90 de sectoare care sunt preconizate.”
 
Renovarea sediului a costat un milion şi jumătate de lei, sprijin financiar oferit de Uniunea Europeană.
Similare
RECOMANDĂRI