Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sectorul Buiucani. O porţiune de asfalt din curtea lor s-a prăbuşit formând o groapă de aproape doi metri adâncime.

Locatarii unui bloc din sectorul Buiucani al Chişinăului s-au alarmat după ce o porţiune de asfalt din curtea lor s-a prăbuşit formând o groapă de aproape doi metri adâncime. Oamenii spun că au sesizat în nenumărate rânduri autorităţile, dar acestea nu au intervenit pentru a soluţiona problema.

Locatarii de pe strada Nicolae Costin spun că groapa s-a format după ploile din luna septembrie. Tot de atunci, a început să se năruie asflatul din curte.

„Cu timpul, de două luni, această gaură creşte considerabil. Dacă iniţial avea un perimetru, de un metru, acum are peste trei şi înălţimea este de statura unei persoane adulte. Şi marea îngrijorare mai este şi faptul că încă cade un perimetru de 30 de metri pătraţi de asflat, ceea ce pune în pericol ograda casei”, a spus ELENA NOFIT, locatar.

Elena spune că locatarii au sesizat în repetate rânduri autorităţile. Au expediat demersuri la Apă-Canal, Exdrupo, dar şi la Direcţia Transport şi Căi de comunicaţii. Cele trei întreprinderi municipale şi-au declinat responsabilitatea, iar problema a rămas nerezolvată până în prezent.

„De atunci au trecut două luni, trei demersuri, nici-un răspuns, situaţia care se agravează în ogradă. Maxim ce au făcut, au acoperit această gaură cu pietriş. Însă, aceasta nu este deloc rezolvarea situaţiei. Problema cea mai mare este tot perimetrul ogrăzii care stă să cadă de pe o zi pe alta şi e nevoie de o intervenţie locală pe un perimetru mai mare”, a spus ELENA NOFIT.

Între timp, locatarii au îngrădit perimetrul de asfalt avariat şi spun că se tem să se deplaseze prin preajmă..

Deocamdată nu se ştie exact, de ce s-a năruit asfaltul din curtea blocului. Serviciul de presă al primăriei, dar şi purtătorul de cuvânt al Întreprinderii Apă-Canal nu ne-au răspuns la telefon pentru a comenta situaţia.
Similare
RECOMANDĂRI