Secretarul General al Guvernului: Preţul la chirie pentru instituţiile mass-media în incinta Casei Presei va fi micşorat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Secretarul General al Guvernului: Preţul la chirie pentru instituţiile mass-media în incinta Casei Presei va fi micşorat

Sursele mass-media din ţară vor avea posibilitatea să închirieze spaţii la preţuri mai mici în incinta Casei Presei, dar şi a altor clădiri administrate de Guvern. Un ordin în acest sens a fost semnat ieri de către Secretarul General al Guvernului, Andrei Spînu, care a menţionat că au fost recepţionate mai multe sesizări din partea presei, cu referire la preţurile exagerate pentru închirierea spaţiilor.

„În Casa Presei numai presă nu-i. Este tot ce vrei, în afară de presă. Noi am fost sesizaţi de către mai multe posturi mass-media. Rog ca acest ordin să fie executat, iar în termen de 30 de zile să fie revăzute toate contractele şi noi în sfârşit să avem presă liberă fără a i se pune beţe în roate”, a precizat Secretarul General al Guvernului, în cadrul unei şedinţe cu responsabilii de acest domeniu.

Andrei Spînu a mai declarat că până acum sursele de informare în masă închiriau spaţii potrivit coeficientului maxim de piaţă, în valoare de 1,5. Astfel, documentul emis prevede micşorarea cuantumului coeficientului de piaţă de la 1,5 în prezent la 1,0 pentru perfectarea contractelor de locaţiune între sursele media şi Direcţia generală pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova.

Totodată, angajaţii Direcţiei respective urmează ca în termen de 30 de zile din data emiterii ordinului să modifice contractele încheiate anterior.

Executarea prezentului ordin se pune în sarcina Direcţiei administrare patrimoniu.

Similare
RECOMANDĂRI