Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Se aşteaptă noi restricţii anti-Covid-19

Restricţiile anti-covid ar mai putea rămâne în vigoare. Mai mult, în condiţiile numărului mare de infectări cu covid, autorităţile vor să impună noi măsuri sanitare. Premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat azi, la şedinţa executivului, că guvernul analizează situaţia pandemică pentru a lua o decizei asupra unor eventuale noi restricţii.

AURELIU CIOCOI, prim-ministru interimar al Republicii Moldova: Sunt în proces de examinare şi a altor măsuri restrictive în aşa fel încât să limităm posibilitatea de expansiune a pandemiei în Republica Moldova. Nu e uşor, e complicat. Presupune şi anumite asumări de reponsabilitate în acest context.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, noile restricţii sunt necesare, mai ales că în ultima săptămâma s-a înregistrat o creştere cu 30% a numărului de infectări. Îngrijorător este faptul că sunt mai mulţi pacienţi grav bolnavi.

TATIANA ZATÎC, ministrul interimar al Sănătăţii: Ultimele zile cazurile de deces sunt într-un număr înalt şi am avut 28, 27, 25. E o cifră foarte mare şi situaţia e extrem de încordată. Şi în sistituţiile spitaliceşti. Numărul de pacienţi avem record comparativ cu toate zilele de până acum. Acest număr depăşeşte 3800.
Între timp, angajaţii din sistemul medical îşi aşteaptă rândul pentru a fi imunizaţi. Alte 14 400 de doze de ser AstraZeneca, fabricate în Coreea de Sud, vor ajunge mâine la Chişinău.

AURELIU CIOCOI, prim-ministru interimar al Republicii Moldova
11,47 Lotul care urmează să-l primească Republica Moldvova mâine pe platforma Covax să-l repartizaţi în mod echitabil la toate instituţiile medicale şi să continuăm vaccinarea personalului medical din prima linie.

În a doua jumătate a lunii martie, în Republica Moldova vor ajunge şi primele doze de vaccin Pfizer. Anunţul a fost făcut de şeful statului, Maia Sandu după ce a discutat cu preşedinte regional al companiei farmaceutice americane Pfizer.

MAIA SANDU, PREŞEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: Am dat asigurări că Republica Moldova este pregătită să recepţioneze şi să imunizeze cetăţenii cu vaccin Pfizer, care necesită condiţii speciale de păstrare şi transportare, la temperaturi foarte joase. Am fost informată că Pfizer va da undă verde Moldovei pentru recepţionarea vaccinului.
Prin intermediul platformei Covax, Republica Moldova urmează să primească gratuit peste 24 de mii de doze de vaccin Pfizer şi 264 de mii de doze AstraZeneca.
Similare
RECOMANDĂRI