Schemă internaţională de contrabandă cu droguri: Capii grupării, doi cetăţeni străini, reţinuţi în centrul Chişinăului, cu 1 kg de heroină la ei
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Schemă internaţională de contrabandă cu droguri: Capii grupării, doi cetăţeni străini, reţinuţi în centrul Chişinăului, cu 1 kg de heroină la ei

La data de 5 ianuarie curent, a fost reţinut în flagrant un cetăţean al Tadjikistanului cu vârsta de 42 ani şi o cetăţeancă a Ucrainei de 39 de ani, în timp ce urmau să realizeze droguri de tip heroină.

Cei doi au fost reţinuţi în centru Chişinăului, în timp ce urmau să se întâlnească cu persoana căreia să-i transmită substanţele narcotice.

 

Din ghiozdanul femeii a fost ridicat un pachet de culoare galbenă, în care se afla 1 kg de masă solidă de culoare albă, învelită în polietilenă transparentă, expertiza confirmând că este vorba despre heroină.
 
Ambii fac parte dintr-o grupare criminală internaţională, specializată în contrabandă cu heroină şi intenţionau să creeze o reţea de comercializare a heroinei şi în Republica Moldova.
 
Valoarea drogurilor ridicate este de aproximativ 2.400.000 lei, un gram fiind vândut la preţul de 2400 lei către consumatori.
 
Drogurile au fost transportate pe cale de contrabandă din Federaţia Rusă.
 
Până la realizarea drogurilor, persoana din Tadjikistan închiriase un apartament în capitală, iar ucraineanca era cazată în hotel, după care urmau să meargă după următoarea partidă de droguri.
 
Ambele persoane au primit mandat de arest pentru 30 de zile.
 
Similare
RECOMANDĂRI