Schemă de contrabandă de peste 1 milion de lei, deconspirată într-o operaţiune SIS-Vama-PCCOCS
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Schemă de contrabandă de peste 1 milion de lei, deconspirată într-o operaţiune SIS-Vama-PCCOCS

Ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate, în comun cu angajaţii Serviciului Vamal şi procurorii PCCOCS, au destructurat o grupare infracţională specializată în contrabandă cu mărfuri de larg consum în proporţii deosebit de mari. Acestea erau transportate ilicit din Ucraina, prin regiunea transnistreană. Membrii grupării, cu vârste cuprinse între 31 şi 40 de ani, au fost plasaţi în arest la domiciliu.

Patru membri ai grupării au fost reţinuţi în flagrant, în rezultatul unei ambuscade organizate la intrare în municipiul Chişinău. În una dintre maşinile stopate au fost găsite mai multe colete cu articole vestimentare introduse prin contrabandă, iar un alt autoturism era utilizat pe post de antemergător, cu scopul de a monitoriza traseul şi de a semnala eventuale filtre de control.

Potrivit datelor operative, mărfurile erau achiziţionate de la piaţa „KM 7” din oraşul Odessa şi introduse în R. Moldova prin regiunea transnistreană, cu eludarea posturilor vamale interne de control. Ca şi în alte cazuri, învinuiţii utilizau mijloace de transport închiriate sau împrumutate, pe care le schimbau periodic pentru ca să nu intre în vizorul organelor de drept. Valoarea bunurilor depistate depăşeşte suma de 1 milion lei.

Investigaţiile pe acest caz continuă în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi identificării tuturor persoanelor implicate. În cazul în care vinovăţia persoanelor reţinute va fi demonstrată în instanţa de judecată, aceştia riscă pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de până la 10 ani.

Similare
RECOMANDĂRI