Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Şapte echipe de tineri au creat spoturi video motivaţionale

21 de tineri cineaşti au lucrat timp de o lună pentru a crea spoturi video motivaţionale. Ei au avut misiunea de a crea mesaje pentru a-i convinge pe cetăţenii Republicii Moldova să iasă la vot. Evenimentul a fost organizat de Comisia Electorală Centrală în colaborare cu PNUD Moldova. Spoturile pot fi vizionate peste câteva zile pe pagina de Facebook a evenimentului.

Tinerii cineaşti au fost instruiţi de profesionişti în domeniul electoral şi în producţie video. Ei au aflat mai multe despre alegeri şi despre tehnicile de filmare.

„Am văzut, să spunem aşa,  rezultatele alegerilor din 24 februarie. Şi am considerat că la următoarele scrutine parlamentare, locale şi prezidenţiale trebuie ca societatea să fie educată ca să înţeleagă de ce este important să mergi la vot  şi ni s-a oferit această oportunitate”, spune Cristian Bolotnicov, echipa Hysteria Film.

Colegii noştri de la TVR Moldova, Georgiana Fânaru şi Ruslan Sasco, din echipa Alengers, s-au clasat pe locul trei.

„Decizia noastră de a ne implica în acest proiect a fost una spontană şi evident s-a încheiat cu o experienţă plăcută. A fost şi dificil, dar şi distractiv”, susţine Georgiana Fînaru, reporteră tvrmoldova.md.

„Vesel, foarte vesel, de fiecare dată ne adunam, făceam un brainstorming, discutam, vedeam. Erau idei mai năstruşnice, erau idei mai vesele, mai nu tare vesele, dar până la urmă am găsit ceva”, afirmă Petru Palamariuc, echipa M.F.P. FILM

Locul întâi a fost câştigat de echipa OKO.

„Spotul dat a fost elaborat cu ideea de a trezi un oarecare tremur în persoană, de a trezi o întrebare: ce a fost asta? Şi de a-l pune pe gânduri. Este o metaforă la situaţia care se întâmplă la noi”, declară Dan Isac, echipa OKO.

„Este un eveniment prin care ne-am dorit să atragem tinerii, tinerii artişti şi dornici de a crea. De a crea spoturi motivaţionale în aşa fel ca cetăţenii noştri să responsabilizeze puterea votului şi să fie cât mai activi în ziua votării”, a precizat Alina Russu, preşedinta Comisiei Electorale Centrale.

Premianţii au primit tablete grafice, căşti wireless sau camere video. Proiectul a fost finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională, Ambasada Marii Britanii la Chişinău şi Ambasada Olandei.
Similare
RECOMANDĂRI