Salvatorii demontează părţile  din acoperişul cu risc de prăbuşire ale Filarmonicii Naţionale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Salvatorii demontează părţile din acoperişul cu risc de prăbuşire ale Filarmonicii Naţionale

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă continuă gestionarea situaţiei după lichidarea incendiului de la Filarmonica Naţională din municipiul Chişinău.

Astăzi 27 septembrie salvatorii şi pompierii au misiunea de a demonta de pe acoperişul clădirii părţile constructive cu risc de prăbuşire. La faţa locului sunt antrenaţi 20 de angajaţi IGSU, efectiv de trupă şi comandă, dar şi mai multe unităţi de tehnică.

Pentru efectuarea lucrărilor complexe la Filarmonică este utilizată şi autoscara BRONTO din dotarea Inspectoratului. Prin intermediul acestei tehnici, pompierii vor dezasambla părţile constructive ale acoperişului, care reprezintă un pericol iminent. Lucrările vor fi desfăşurate pe parcursul zilei, pentru ca pe data de 28 septembrie experţii să poată evalua starea edificiului.

Gestionarea situaţiei la Filarmonica Naţională este monitorizată de conducerea IGSU. La faţa locului funcţionează Statul Major al IGSU pentru organizarea activităţilor eficiente în lichidarea consecinţelor incendiului devastator.

Similare
RECOMANDĂRI