Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Salvatorii continuă lucrările de scoatere a plăcilor de beton din blocul de pe bulevardul Moscovei

Oamenii legii au stabilit identitatea femeii găsită ieri de salvatori sub dărâmăturile provocate de explozia din blocul de pe bulevardul Moscovei.

Victima este soţia bărbatului care a murit la spital din cauza rănilor provocate de explozie. Ambii sunt originari din Israel şi se aflau la Chişinău în vizită la fiul lor. Poliţia spune că a identificat toţi oamenii pe care-i căutau, iar salvatorii continuă lucrările de deblocare si consolidare a blocului.

Femeia găsită ieri sub plăcile de beton este Irina Podrojansca de 77 de ani. Este soţia bărbatului de aceeaşi vârstă care a murit la spital din cauza rănilor provocate de prabusirea tavenelor. Autorităţile spun că ambii sunt din Israel, iar presa străină scrie că cei doi ar fi venit la Chişinău să-şi vadă fiul şi nepoata nou-născută.

Fiica victimelor a declarat pentru presa din Israel că cei doi s-au născut în aceiasi zi, au sărbătorit recent nunta de aur şi au murit în aceiasi zi, în urma deflagraţiei din blocul de pe bulevardul Moscovei. Deşi poliţia nu mai caută pe nimeni, salvatorii muncesc nonstop la deblocarea plăcilor de beton şi demontarea construcţiilor avariate de la etajele 14, 15 şi 16 din scara 6.

Toate lucrările sunt gestionate de o celulă de criză care activează chiar în curtea blocului. Tot acolo, salvatorii au instalat şi un cort pentru voluntarii care vor să doneze bunuri de primă necesitate pentru sinistraţi. Între timp, la spitalul feroviar din Chişinău, au fost cazaţi temporar 18 oameni evacuaţi din scara unde a avut loc deflagraţia.  La spitalul de urgenţă rămân internate încă 3 persoane traumatizate, iar una dintre ele, o femeie de 32 de ani este în secţia de reanimare cu arsuri de 40% din suprafaţa corupului.

Se presupune că tocmai ea ar fi proprietara apartamentului unde a avut loc explozia. O presupusă cauză ar fi o butelie de gaz, deşi versiunea nu este confirmată încă de salvatori. Reamintim că deflagraţia a avut loc în noaptea de sâmbătă într-un bloc pe bulevardul Moscovei din Chişinău. Bilantul e tragic  - 4 oameni au murit printre care si un copil.  Explozia a fost atât de puternică încât a distrus apartamentele de pe 4 etaje. Procuratura a deschis un dosar penal pentru omor din imprudenţă.

 
Similare
RECOMANDĂRI