Salvatorii au intervenit pentru a înlătura consecinţele ploilor abundente căzute ieri
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Salvatorii au intervenit pentru a înlătura consecinţele ploilor abundente căzute ieri

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI în urma ploilor torenţiale care au avut loc pe 29 septembrie mai multe localităţi din sudul ţării au fost afectate.

În Comrat precipitaţiile au înnămolit 39 de gospodării particulare, 2 depozite, fiind deteriorate 2 conducte de alimentare cu gaze naturale. Salvatorii au evacuat 11 persoane şi au deblocat mai multe unităţi de transport. Alte 14 gospodării au fost afectate în localitatea Dezghinghea din UTA Găgăuzia, unde pompierii au intervenit pentru ajutor. Intervenţia angajaţilor IGSU a avut loc şi în localitatea Congazcic unde precipitaţiile au afectat şi porţiuni de drumuri.

În total la faţa locului în UTA Găgăuzia au fost implicaţi pentru lichidarea consecinţelor situaţiilor excepţionale 43 de angajaţi IGSU cu 8 autospeciale dar şi 8 pompe hidraulice. De intervenţia salvatorilor a fost nevoie şi în localităţi din raionul Leova. Aici precipitaţiile au afectat peste 20 de gospodării particulare în satele Sărata Răzeşi, Tochile – Răducani, Tomai, Covurlui, Cuporani şi Sărăteni.

La Cimişlia ploile au înnămolit 16 gospodării în satele Albina, Mereni, Gura Galbenei şi Coştangalia.  La faţa locului activează comisiile pentru situaţii excepţionale pentru estimarea prejudiciilor. În zonele afectate continuă să acorde asistenţă populaţiei angajaţii IGSU. P

Similare
RECOMANDĂRI