Salvatorii au fortificat un dig de 120 de metri pentru a proteja localitatea Crocmaz, unde există risc de inundaţii
Sursa foto:IGSU Vizualizari:

Salvatorii au fortificat un dig de 120 de metri pentru a proteja localitatea Crocmaz, unde există risc de inundaţii

În ultimele 24 de ore salvatorii în comun cu reprezentanţii instituţiilor guvernamentale desconcentrate în teritoriu au fortificat un dig de protecţia cu lungimea de 120 metri pentru a proteja localitatea Crocmaz de riscul inundaţiilor. Pentru consolidarea barajului au fost utilizaţi 6800 de saci cu nispip.

Ieri, conducerea şi angajaţii IGSU au coordonat forţele şi mijloacele efectuând lucrări de fortificare pe două sectoare importante din preajma localităţii Crocmaz spre Tudora Ştefan Vodă. Pe primul segment au fost amplasaţi peste 4000 de saci pe o lungime de 120 de metri, iar pe cel de-al doilea au fost efectuate lucrări de întărire a barajului cu argilă şi nisip pe lungimea e 1 km.

Astăzi, lucrările specialiştilor vor continua pentru ca digul cu lungime de 3 km să fie fortificat. La acţiunile complexe sunt antrenaţi salvatori, carabinieri, ostaşi, muncitori, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale. În total în tabăra de câmp instalată la Crocmaz pentru prevenirea riscului de inundaţii sunt implicate 300 de persoane cu 97 unităţi de tehnică.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă continuă monitorizarea nivelului apei pe râurile Nistru şi Prut prin punctele de observare instalate şi verifică sectoarele cu pericol, precum şi sensibilizează populaţia cu privire la riscurile posibile în cazul inundaţiilor.

Amintim că în urma ridicării nivelului apei în râurile Nistru şi Prut, la data de 24 mai 2019, la IGSU a fost activată Celula de criză cu implicarea experţilor din cadrul Ministerului Apărării, Agenţiei Proprietăţi Publice, Administraţiei de Stat a Drumurilor, Agenţiei ”Apele Moldovei”, Agenţiei ”Moldsilva”, Inspectoratului General al Poliţiei, Inspectoratului General al Carabinierilor şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.
Similare
RECOMANDĂRI