Salvatorii atenţionează: Exploataţi corect sobele de încălzit
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

Salvatorii atenţionează: Exploataţi corect sobele de încălzit

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă continuă Campania de prevenire a incendiilor şi intoxicaţiilor cu monoxid de carbon. În acest sens angajaţii IGSU merg în gospodăriile oamenilor pentru a le oferi recomandări în vederea evitării cazurilor de intoxicaţii cu gaze emanate în urma procesului de ardere în sobe.

Salvatorii atenţionează oamenii asupra exploatării surselor de încălzit autorizate, dar şi a necesităţii verificării sobelor înainte de utilizare.

Pompierii îndemnă persoanele să evite conectarea la energie electrică a reşourilor defecte sau a instalaţiilor improvizate. Mai mult, atenţionările specialiştilor sunt şi la capitolul exploatării coşurilor de fum, dar şi a necesităţii aerisirii încăperilor.

Pompierii sugerează ca focul să fie stins în sobe pe parcursul nopţii, iar obiectele de mobilier să nu fie apropiate de acestea.

Campania de prevenire a ajuns în raioanele Cimişlia, Ştefan Vodă, Rezina şi Făleşti.

Potrivit IGSU de la începutul sezonului rece a fost efectuată evaluarea riscului de incendiu la 4579 case de locuit şi instruiţi peste 11 mii de oameni.
Similare
RECOMANDĂRI