Salvatorii atenţionează cetăţenii asupra exploatării surselor de încălzit
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Salvatorii atenţionează cetăţenii asupra exploatării surselor de încălzit

Campania de prevenire a incendiilor şi intoxicaţiilor cu monoxid de carbon continuă în localităţile din R. Moldova. În acest sens angajaţii IGSU merg în gospodăriile oamenilor din localităţile rurale pentru a le oferi recomandări în vederea evitării riscurilor şi producerii incendiilor.

Salvatorii atenţionează oamenii asupra exploatării surselor de încălzit, dar şi a necesităţii verificării sobelor înainte de utilizare. Pompierii îndemnă persoanele să evite conectarea la energie electrică a reşourilor defecte sau a instalaţiilor improvizate.  

Mai mult, atenţionările pompierilor sunt şi la capitolul exploatării coşurilor de fum, dar şi a necesităţii aerisirii încăperilor. Salvatorii sugerează ca focul să fie stins în sobe pe parcursul nopţii, iar obiectele de mobilier să nu fie apropiate de acestea. O atenţie sporită trebuie acordată minorilor. Specialiştii îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare şi să nu le permit celor mici să aprindă focul în sobe.  

Potrivit IGSU, Campania de prevenire a ajuns în localităţi din raioanele Edineţ, Briceni, Ocniţa, Donduşeni, Soroca, Drochia, Floreşti, Cahul, Cantemir şi Taraclia.

Conform Inspectoratului de la începutul sezonului rece a fost efectuată evaluarea riscului de incendiu la 9025 case de locuit şi instruiţi peste 17 mii de oameni. Totodată specialiştii au verificat starea de funcţionare a peste 4 mii sobe cu acumulare de căldură şi canale de evacuare a fumului, iar în locurile publice din localităţile ţării au fost afişate 1349 de materiale informative.
Similare
RECOMANDĂRI