Românul de pe nava de croazieră Diamond Princess, infectat cu coronavirus, este din Argeş
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Românul de pe nava de croazieră Diamond Princess, infectat cu coronavirus, este din Argeş

Românul de pe nava de croazieră Diamond Princess, infectat cu coronavirus, este din judeţul Argeş şi va fi tratat în Japonia, a declarat, pentru Mediafax, prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare.

Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, a declarat, corespondentului Mediafax, că românul infectat cu coronavirus nu va fi adus în ţară şi va fi tratat în Japonia.

„Vă pot confirma că persoana este din judeţul Argeş. Nu va fi adusă în ţară, va fi tratată acolo, în Japonia”, a declarat Soare.

Ministerul de Externe a anunţat, joi, că un român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

„Cetăţeanul român a fost transferat pentru izolare şi tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situaţii. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetăţeanul român şi a efectuat în regim de urgenţă demersuri pentru obţinerea de informaţii suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităţilor nipone”, se arată în comunicatul de presă remis de MAE către Mediafax.

Ministerul de Externe a adaugat că Ambasada României în Japonia menţine legătura şi cu ceilalţi cetăţeni români aflaţi pe vasul Diamond Princess.

Similare
RECOMANDĂRI