România, ministrul Sănătăţii: Dorim să testăm toţi cetăţenii din Bucureşti cu echipe mobile de testare door-to-door
Vizualizari:

România, ministrul Sănătăţii: Dorim să testăm toţi cetăţenii din Bucureşti cu echipe mobile de testare door-to-door

Ministrul Sănătăţii din România, Victor Costache, a declarat miercuri că doreşte implementarea unui program de testare ''inovativ'' de tipul celui din Coreea de Sud în care să fie testaţi pentru noul tip de coronavirus toţi cetăţenii din Bucureşti prin metoda door-to-door.

"Astăzi am semnat un protocol împreună cu domnul Streinu Cercel, care va fi validat şi dorim să implementăm un program inovativ de tipul celui din Coreea de Sud, dorim să testăm toţi cetăţenii din Bucureşti cu echipe mobile de testare door-to-door", a afirmat ministrul Victor Costache la Adevărul Live, preluat de Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a spus că încă nu au fost testate toate persoanele care se află în carantină.

"Sunt diferite faze de testare. La ieşirea din carantină se poate face o testare. Această testare se face în funcţie de capacităţile centrelor şi sunt prioritizaţi cei simptomatici, aşa cum se face şi în alte ţări", a arătat ministrul.

Victor Costache şi-a manifestat speranţa ca săptămâna viitoare să existe foarte multe teste pentru coronavirus disponibile la nivel naţional.

"Dorinţa noastră şi necesarul pe care l-am identificat în momentul de faţă este undeva la minumum două milioane - maximum cinci milioane teste", a mai spus Costache.

Similare
RECOMANDĂRI