SOCIAL

România este în topul preferinţelor turistice ale basarabenilor

Pentru noi descoperiri şi senzaţii tari nu trebuie decât să treci Prutul. Cu mare, munţi, saline şi izvoare cristaline, România rămâne în topul preferinţelor turistice ale basarabenilor. Peste 20 de reprezentanţi ai sectorului de agrement din România şi-au prezentat cele mai atractive oferte de vacanţă, în cadrul Expoziţiei TOURISM. LEISURE. HOTELS-2019

Frumosul e mai aproape decât crezi. Trebuie doar să treci Prutul ca să descoperi o ţară care are multe de oferit şi care atrage tot mai mulţi turişti.

"Sunt multe oferte, România se vinde extraordinar de bine la acest moment. Munte, mare, Delta Dunării, staţiunile balneo-climaterice. Avem 13500 de cazare, foarte multe de patru stele, foarte multe renovate, foarte multe centre spa, multe centre de sănătate, de agrement, terenuri de golf.  Foarte multe lucruri extrem de atractive şi de bună calitate", a declarat Adi Voican, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului, Prahova.

Mai nou, România şi Republica Moldova şi-au propus să creeze un itinerar turistic comun care va trece prin locurile istorice prin care a păşit Ştefan Cel Mare. Şi asta pentru că schimbul de turişti dintre cele două ţări a atins noi cote în ultimii ani.

"Cea mai important ţară pentru turismul receptor din Republica Moldova etse România. Cei mai mulţi vizitatori vin din România, invers, turiştii din Republica Moldova spre România vin pe locul trei, dar ca număr sunt aproape echilipraţi. 24-25 de mii de turişti şi de o parte şi de alta",  a mai menţionat Adi Voican.

Cei peste 20 de reprezentanţi ai turismului românesc, prezenţi la expoziţia de la Chişinău au încercat să atragă vizitatorii cu oferte atractive.

SSINCRON: CĂTĂLINA VELNICIUC, Centrul Naţional de Informare şi Promovarea Turistică, Suceava, România
"Am venit cu o prezentare generală a judeţului Suceava, a Bucovinei aşa cum suntem cunoscuţi pe piaţa din România şi nu numai. Am venit cu ofertele de turism activ, oferte de turism cultural, circuite pe mănăstiri şi orice alte solicitări avem le facem faţă", a precizat Cătălina Velniciuc, Centrul Naţional de Informare şi Promovarea Turistică, Suceava, România.
 
Şi cei din judeţul Prahova au cu ce se mândri. 

"Încep cu oraşul unde sunt viceprimar, Ploieşti unde este unul din cele mai vechi muzee ale ceasului din Europa. Avem muzeul petrolului, avem muzeul istoriei, avem un hipodrom care este foarte nou. Avem oraşul Sinaia cu castelul Peleş. Avem şi ecoturism, avem în jurul Văii Talajului unde este acea specialitate de brânză, acel caşcaval afumat căruia i se spune caşcavea", a comunicat Cristian-Mihai Ganea, viceprimarul municipiului Ploieşti.

Printre preferinţele basarabenilor rămân staţiunile balneo-climaterice, care an de an vin cu noi servicii şi noi standarde de calitate.

"Preţurile de exemplu la nouă nopţi de cazare cu două proceduri, cu trei mese, ajunge undeva la 200 de euro, pentru această ofertă de extrasezon. La una din vilele noastre va fi nămol de la Techirghiol, care va fi una din proceduri, deci masaj, băi de nămol care nu existau până acum, de asemenea băi cu plante, în acelaşi timp avem în dotare noi aparate", a subliniat Ioan Munteanu, reprezentat Staţiunea Slănic Moldova.

Pentru sezonul de vară, în top sunt destinaţiile de pe litoral. Toate ofertele operatorilor de turism din România, pot fi descoperite până la 10 februarie, la Moldexpo.