Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

România. Doar în ultimele zile au fost internate 70 de persoane diagnosticate cu gripă  

Gripă face noi victime în România. Doi bărbaţi din judeţul Mureş, de 40 şi de 50 de ani, au murit. Oamenii aveau şi alte afecţiuni şi nu se vaccinaseră. E alertă în toată ţara. În Bucureşti, camerele de gardă ale spitalelor de boli infecţioase, saloanele şi secţiile de terapie intensivă sunt pline.

În ultimele 24 de ore, au venit la camera de gardă a Spitalului Victor Babeş din Capitală, patru sute de oameni. Jumătate aveau simptome specifice gripei. Unii pacieţi sunt atât de slăbiţi încât abia pot stă pe scaun. 

70 de persoane diagnosticate cu gripă au fost internate doar în ultimele zile. Astfel că acum nu mai e liber niciun pat în secţiile de boli infecţioase pentru adulţi şi copii. 

Situaţia e critică şi la terapie intensivă.

Spitalul a limitat accesul vizitatorilor. Pot intră doar rudele pacienţilor în stadiu terminal. La Institutul Matei Balş, accesul a fost restricţionat pentru toţi vizitatorii.

În unitatea de primiri urgenţe vin zilnic în jur de 150 de oameni cu simptome specifice gripei. De patru ori mai mulţi decât săptămâna trecută. 
Similare
RECOMANDĂRI