Riscă dosar penal, pentru deţinerea permisului de conducere falsificat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Riscă dosar penal, pentru deţinerea permisului de conducere falsificat

În bagajul unui cetăţean al Republicii Moldova, poliţiştii de frontieră au depistat un permis de conducere rusesc, care vizibil prezenta semne de falsificare. În declaraţii bărbatul a recunoscut că documentul a fost procurat în Rusia, contra sumei de 4000 de ruble ruseşti.

Cazul a fost semnalat în weekendul trecut, în punctul de trecere a frontierei Cahul. Pe sensul de ieşire din ţară s-a prezentat în calitate de pasager al unei curse ocazionale, cetăţeanul Republicii Moldova în vârstă de 25 de ani, cu viza de domiciliu în r-nul Ceadâr-Lunga. Fiind aplicată analiza de risc şi profilarea călătorilor, conform unor proceduri de lucru, tânărul şi bunurile acestuia au fost supuse unor cercetări suplimentare. Ca urmare, ascuns în bagajul personal s-a depistat un permis de conducere, care ar fi emis de autorităţile Federaţiei Ruse. Verificarea documentului cu tehnica din dotare a evidenţiat faptul că unele elemente distinctorii ale acestuia nu corespund originalului.

În cele din urmă, persoana a precizat în declaraţii că a obţinut permisul în Rusia, cu ajutorul unei persoane necunoscute şi pentru care a oferit 4 mii de ruble ruseşti.

Documentul falsificat a fost ridicat şi transmis spre expertiză, iar în dependenţă de rezultatul acesteia poliţiştii de frontieră din Direcţia regională SUD vor continua cercetările şi ulterior atrage la răspundere a persoanei în cauză.

Similare
RECOMANDĂRI