Membrul al unei grupări criminale, reţinut pentru organizarea migraţiei ilegale în Cehia. 30 de persoane au devenit victimele lui
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Membrul al unei grupări criminale, reţinut pentru organizarea migraţiei ilegale în Cehia. 30 de persoane au devenit victimele lui

O persoană cu vârsta de 53 de ani, membrul al unei grupări criminale, domiciliat în raionul Briceni, a fost reţinut fiind suspectat de organizarea migraţiei ilegale în Cehia.

În urma investigaţiilor efectuate de ofiţerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane a Inspectoratului Naţional de Investigaţii de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, s-a stabilit că suspecţii pe parcursul anilor 2018 - 2019, au organizat migraţia ilegală în Cehia a 30 de persoane cu vârste cuprinse între 30 şi 55 ani. Pentru munca efectuată, suspecţii le promiteau victimelor câte 500-700 euro, lunar.
 
Astfel, membrii grupului criminal,  sub pretextul angajării persoanelor în calitate de muncitori în domeniul agricol i-au transportat personal în Cehia, unde au fost determinaţi să muncească fără să le fie achitat salariu pentru munca efectuată. Peste o perioadă de timp, victimele au fost expulzate din ţară de către poliţia cehă, dat fiind faptul că aceştia deţineau cărţi de identitate româneşti false perfectate din timp de către membrii grupului.
 
În rezultatul acţiunilor întreprinse de ofiţerii CCTP, la 3 octombrie curent, unul dintre suspecţi a fost reţinut.
 
Ca urmare a percheziţiilor efectuate la domiciliul suspectului, poliţiştii au depistat acte de deportare a unor victime, probe ce ar demonstra implicarea acestuia în acest caz. Mai mult, poliţiştii au depistat şi o linie clandestină de confecţionare  a articolelor din metal.
 
În acest caz a fost iniţiată o cauză penală pe faptul comiterii infracţiunii de trafic de persoane, iar suspectul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore.
 
La această etapă, o altă membră a grupului criminal organizat este cercetată în libertate, unii membri se află pe teritoriul Cehiei, iar alţii sunt în curs de identificare de către oamenii legii.
 
Dacă va fi dovedită vinovăţia, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 7  ani.
 
Poliţia continuă acţiunile operative de investigaţii întru stabilirea tuturor circumstanţelor şi persoanelor implicate în acest caz.
Similare
RECOMANDĂRI