Reţinut pentru circulaţia ilegală a drogurilor de origine vegetală. Pedeapsa - 15 ani de puşcărie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reţinut pentru circulaţia ilegală a drogurilor de origine vegetală. Pedeapsa - 15 ani de puşcărie

Un grup criminal specializat în cultivarea, prelucarea şi realizarea plantelor cânepă în scop de înstrăinare, destructurat. Suspecţii riscă ani grei de închisoare.

În urma măsurilor de investigaţie întreprinse de poliţişti începând cu luna octombrie 2019, aceştia au constatat că membrii unui grup criminal au cultivat plante de cânepă pe mai multe terenuri amplasate în raionul Soroca, iar ulterior, acestea au fost transportate la domiciliul unui suspect în scopul prelucrării, depozitării acestora şi comercializării în vederea obţinerii de profit ilicit.
 
Ca rezultat al percheziţiilor efectuate de poliţişti în comun cu procurorii, au fost depistate şi ridicate plante de cânepă uscate destinate prelucrării, circa un kg de marijuană, obiecte destinate consumului de droguri, precum şi o armă de foc.
 
Pe piaţa tenebră, 5 grame de droguri erau comercializate la preţul de 150 lei.
 
Astfel, dacă membrii grupării infracţionale îşi realizau scopul criminal, aceştia urmau să încaseze un venit ilicit de aproximativ 30 000 lei.
 
La 5 noiembrie curent, suspectul în vârsta de 21 ani, domiciliat în raionul Soroca, a fost reţinut de poliţişti pentru 72 ore.
 
La demersul procurorului, instanţa de judecată urmează să se pronunţe referitor la aplicarea măsurii preventive sub formă de arest pe un termen de 30 de zile.
 
Dacă vinovăţia suspectului va fi demonstrată, acesta riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani pentru „Circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.
Similare
RECOMANDĂRI