SOCIAL

Reţelele de socializare sunt inofensive, atâta timp cât nu ajung să înlocuiască viaţa reală

Răpiţi de mirajul vieţii online, tot mai mulţi oameni devin prizonierii propriilor frici şi complexe. În încercarea de a arăta perfect, orice poză plasată pe internet trece prin zeci de filtre şi retuşuri. Multi îşi pun un fel de măşti, pentru a crea o imagine avantajoasa. Experţii spun că astfel riscăm să ne rătăcim de noi însine în acest spaţiu global, deseori falsificat.

Potrivit unui studiu recent, peste 70 la sută din populaţia Republicii Moldova este conectată la internet. Un sfert din timpul petrecut online este dedicat reţelelor sociale. Frecvent, însă, acolo ajung fotografii şi vieţi retuşate. Părerile în acest sens sunt împărţite.

Ne-am propus să lansăm o provocare. Câţi dintre trecători s-ar încumeta să încarce pe net o fotografie fără filtre şi retuşuri. Zis şi făcut.

Psihologii susţin că obiceiul de a retusa în exces o fotografie încărcată pe paginile de socializare creşte considerabil probabilitatea apariţiei unor complexe.

Specialiştii spun că reţelele de socializare sunt inofensive, atâta timp cât nu ajung să înlocuiască viaţa reală.

Aşa sau altfel, popularitatea reţelelor de socializare creşte cu fiecare zi, iar fenomenul pare să fie de neoprit.  Indiferent cât timp alegem să dedicăm zilnic internetului, important e să nu ne pierdem pe noi în acestă lume virtuală.