Recomandările salvatorilor pentru populaţie în contextul Codului Galben de caniculă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Recomandările salvatorilor pentru populaţie în contextul Codului Galben de caniculă

Potrivit avertizării emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, în perioada 28 iulie – 1 august pe arii extinse se va menţin temperaturi maxime a aerului cu valori cuprinse între +33..+35°C.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă îndeamnă populaţia să respecte cu stricteţe regulile antiincendiare. Cetăţenii sunt atenţionaţi, că în condiţii de temperaturi ridicate şi umiditate redusă, orice scânteie poate provoca incendii. Oamenii sunt rugaţi să evite utilizarea focului deschis în preajma spaţiilor locative, forestiere şi a lanurilor cu cereale pentru prevenirea incendiilor şi extinderea acestora. 

Totodată, maturii sunt rugaţi să-şi monitorizeze copiii, să nu le permită jocul cu sursele de aprindere. Canicula reprezintă risc pentru persoanele vârstnice, copii, bolnavii cu afecţiuni cronice în special cardiace şi respiratorii. În perioada caniculară este indicat persoanelor să evite aflarea la soare în orele de vârf, să se protejeze de razele solare în spaţii răcoroase, umbrite şi să consume lichide. IGSU avertizează repetat că în perioada cu temperaturi ridicate scăldatul în bazinele acvatice din ţară poate provoca tragedii. Salvatorii menţionează că scăldatul în locuri neamenajate cu staţii de salvare precum şi aflarea minorilor nesupravegheaţi în preajma râurilor şi lacurilor este interzisă. În caz de situaţii de risc persoanele sunt rugate să apeleze Serviciul 112.
Similare
RECOMANDĂRI