Reacţia UE la schimbările climatice: mai multă energie din surse regenerabile, o eficienţă energetică mai bună
Sursa foto:europarl.europa.eu Vizualizari:

Reacţia UE la schimbările climatice: mai multă energie din surse regenerabile, o eficienţă energetică mai bună

Parlamentul European urmează să aprobe noile obiective ale UE pentru creşterea utilizării energiei din surse regenerabile şi îmbunătăţirea eficienţei energetice.

Conform noilor norme convenite de către Parlament şi guvernele naţionale, cel puţin 32% din consumul de energie al UE în 2030 va trebui să provină din surse regenerabile precum soarele sau vântul. De asemenea, ţările UE vor trebui să se asigure că cel puţin 14% din carburanţii utilizaţi în transport provin din surse de energie regenerabilă.

Raportorul José Blanco López, membru din grupul S&D, a declarat: „Ne dorim o economie fără emisii de carbon până în 2050. Acesta este un pas care ne va permite să respectăm Acordul de la Paris privind schimbările climatice, să contribuim la reducerea emisiilor şi să ne ridicăm la înălţimea provocărilor cu care se confruntă omenirea.”

De asemenea, UE a fost de acord să-şi mărească eficienţa energetică cu 32,5% până în 2030 şi să ajute gospodăriile să-şi producă şi să-şi consume propria energie verde.

Noile norme vor permite cetăţenilor şi întreprinderilor să economisească bani întrucât aceştia vor beneficia de preţuri mai mici la energie.

Eurodeputaţii vor vota asupra noii legislaţii privind energia curată în cadrul sesiunii plenare săptămâna viitoare, urmând ca apoi aceasta să ajungă la Consiliu spre aprobarea finală.
Similare
RECOMANDĂRI