Reacţia Serviciului de Informaţii şi Securitate la cazul răpirii judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus
Vizualizari:

Reacţia Serviciului de Informaţii şi Securitate la cazul răpirii judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus

În contextul declaraţiilor apărute în spaţiul public referitor la implicarea şi/sau informarea prealabilă a Serviciului de Informaţii şi Securitate cu privire la posibila răpire a cetăţeanului ucrainean, Nicolae Ceaus, pe teritoriul Republicii Moldova, instituţia neagă categoric şi respinge cu fermitate aceste insinuări şi interpretări.

„Reiterăm că Serviciul îşi realizează atribuţiile în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu respectarea drepturilor omului, inclusiv ale cetăţenilor străini pe teritoriul naţional. Astfel, condamnăm orice încercări de denigrare şi dezaprobăm alegaţiile privind implicarea instituţiei în activităţi ce depăşesc cadrul legal.

Menţionăm că, SIS monitorizează informaţia parvenită în legătură cu incidentul produs şi cooperează cu organele de ocrotire a normelor de drept în vederea elucidării tuturor circumstanţelor, precum şi acordă suport, potrivit competenţelor, în vederea aprecierii şi calificări juridice a faptelor reclamate.

În aceeaşi ordine de idei, Serviciul de Informaţii şi Securitate îndeamnă reprezentanţii mass-media să se informeze din prima sursă cu privire la activitatea SIS şi să reflecte poziţia instituţiei în materialele care o vizează, inclusiv prin acordarea dreptului la replică”, se arată într-un comunicat de presă al SIS. 

Amintim că judecătorul ucrainean, Nicolai Ceaus, care se ascunde de la autorităţile de la Kiev fiind acuzat de corupţie, ar fi fost răpit sâmbătă, 3 aprilie, de trei persoane din curtea unui bloc de locuit amplasat în sec.Centru al capitalei R.Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI