Reacţia Ministerului Educaţiei la situaţia de la Tabăra de odihnă „Trandafirul” din oraşul Vadul lui Vodă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reacţia Ministerului Educaţiei la situaţia de la Tabăra de odihnă „Trandafirul” din oraşul Vadul lui Vodă

Ministerul Educaţiei regretă incidentul de la Tabăra „Trandafirul” şi condamnă orice formă de violenţă asupra copilului, se spune într-o declaraţie de presă a instituţiei. Ministerul mai menţionează că activitatea instituţiei trebuia sistată înainte de producerea incidentului din noaptea de 7 spre 8 august precizând că încăperile, bucătăria, blocurile sanitare, cabinele de duş, s-au dovedit a fi insalubre şi într-o stare deplorabilă.

Ministerul s-a autosesizat în privinţa situaţiei alarmante de la Tabăra de odihnă „Trandafirul” din Vadul lui Vodă, iar la faţa locului s-a deplasat secretarul de stat Angela Cutasevici pentru documentare. Iniţial ei i-a fost îngrădit accesul pe teritoriul taberei, invocându-se motivul că aceasta este proprietate privată. Abia după 30-40 de minute, un paznic a deschis poarta, dar între timp cca şapte adolescenţi au dispărut şi nu au mai fost de găsit. Ea a depistat că în tabără sunt condiţii insalubre şi încăperile se află într- stare deplorabilă. Astfel, ministerul afirmă că activitatea instituţiei trebuia sistată înainte de producerea incidentului din noaptea de 7 spre 8 august, se arată în declaraţia Ministerului.

În context, ministerul anunţă că urmează să fie convocată o Comisia guvernamentală pentru organizarea şi monitorizarea odihnei de vară pentru copii şi adolescenţi la care au fost invitaţi şi reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Stat al Muncii, ai Academiei de Studii Economice din Moldova, ai Primăriei oraşului Vadul lui Vodă, ai Direcţiei de Învăţământ Hânceşti, precum şi agentul economic care gestiona tabăra. „În cadrul Comisiei vom analiza minuţios toate detaliile cazului, inclusiv documentele de licitaţie a foilor de odihnă, contractul de locaţiune, planul de activitate al taberei, temeiurile angajării unor minori în calitate de educatori, ş.a.”, se spune în declaraţie.

Ministerul mai spune că va monitoriza cu atenţie subiectul şi va reveni cu detalii.

Similare
RECOMANDĂRI