Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Râul Durleşti va fi reamenajat. Lucrările de revitalizare a râului vor costa aproximativ 800 de mii de lei

Veste bună pentru locuitorii din strada Cornului, oraşul Chişinău. Casele şi maşinile nu vor mai fi inundate, iar strada nu se va mai transforma într-un lac la fiecare ploaie. Promisiunea vine de la autorităţi, care spun că vor reabilita întregul râuleţ Durleşti, din cauza căruia se inundă zona când sunt precipitaţii.

Şi aşa se întâmplă de fiecare dată când plouă. Stradă Cornului este una dintre cele mai afectate din Buiucani. De vină este râuleţul Durleşti. Autorităţile promit că vor face lucrări de adâncire, curăţire, consolidare a malurilor, de montare a tuburilor şi podurilor. Vor fi create condiţii pentru o capacitate mai mare de scurgere în cazul fluxului mare de apă.
 
După aceste lucrări, se va amenaja şi întreaga zonă. Ele vor fi făcute din banii unei companii de construcţii care a ridicat acolo mai multe blocuri de locuit. Oamenii spun că aşteaptă intervenţia primăriei de ani buni.

Bugetul pentru lucrările de revitalizare a râuleţului Durleşti este de 800 de mii de lei. Banii sunt alocaţi de Primăria Chişinău şi Fondul Ecologic Naţional.
Similare
RECOMANDĂRI