Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Rata de vaccinare în Republica Moldova este de doar 87%  

Rata scăzută de vaccinare poate genera îmbolnăviri şi cu alte boli contagioase. Dacă până în anul 2009, Republica Moldova se mândrea cu o rată de 97 la sută de vaccinare, ea a ajuns acum la doar 87%. După rujeolă, ne ameninta pericolul difteriei, în condiţiile în care în Ucraina s-au înregistrat deja şapte cazuri.

Rata de vaccinare a scăzut în ultimii opt ani cu 10% odată cu speculaţiile făcute pe retelele sociale de cei care se opun.

Aşa se face că astăzi, în Republica Moldova, sunt înregistrate 316 cazuri de rujeolă. Mulţi copii sunt nevaccinaţi pentru că părinţii au refuzat imunizarea din motive religioase.

Curtea Constituţională a menţinut decizia privind obligativitatea vaccinării. Excepţie fac doar persoanele care prezintă contraindicaţii medicale. Autorităţile în sănătate îndeamnă oamenii să meargă la vaccinare întrucât tratarea este mai scumpă decât prevenirea bolii.

Interviul integral cu Aliona Serbulenco, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, îl puteţi urmări pe pagina noastră de facebook. 
Similare
RECOMANDĂRI