Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Cămara fest", târg dulce şi aromat în centrul Chişinăului

Sâmbetele din luna august vor avea, la Chişinău, un gust intens de fructe de pădure sau fructe de sezon. Zeci de cultivatori şi-au instalat tarabele în scuarul Catedralei Mitopolitane şi au scos la vânzare afine, goji, mure, mere, persici, struguri şi fructe uscate. Impresionaţi de varietatea produselor gustoase şi sănătoase, cumpărătorii şi-au umplut sacoşele cu de toate. Evenimentul, intitulat "Cămara fest", îşi propune să îi promoveze pe producătorii agricoli, aflaţi în situaţii dificile din cauza pandemiei.

 Zeci de producători şi-au strâns roadele din grădini şi livezi şi le-au adus mai aproape de consumatori, în scuarul Catedralei Mitropolitane. Şi-au aranjat frumos tarabele şi i-au îmbiat pe pofticioşi cu tot felul de bunătăţi.

„Suntem de la Ialoveni am venit cu prima roadă avem patru soiuri de poamă: super extra, valioc cu gust de muscat, catalonia şi atos. Sunt preţuri după buzunarul omului 25 de lei de kilogram”, a spus VALENTINA CONDREA, antreprenor.

„Avem livadă de piersic şi de prună, anul acesta a îngheţat şi din cinci sorturi numai unul a supravieţuit doar câteva procente. Pesicii cu 20 de lei, avem vişine uscate, cireşe uscate, persic, abrisos de anul trecut, măcieş”, a spus GHEORGHE MALCOCI, antreprenor.

„Avem în coarjă, migdala propriu-zisă, miezul de migdală, avem miere de albine, de salcâm”, a precizat VEACESLAV PREGUZA, antreprenor.

„Goji proaspăt avem în caserolă, avem goji congelată în miere de albină, conservată, suc de goji fără zahăr, dulceaţă de goji fiert în sirop de zahăr”, a spus ELENA VETRICI, antreprenor.

Cu măşti pe feţe, cumpărătorii au făcut cozi la tarabe şi au cumpărat cele mai proaspete fructe de sezon.

Organizatorii spun că la evenimentul de astăzi au participat 40 de producători, solicitările fiind mult mai multe, iar spaţiul destinat târgului prea mic.

„Este sezonul pomuşoarelor şi pomuşoarele sunt fructe perisabile, greu de transportat şi nu prea merg la export şi atunci am decis să venim cu un mic suport să sprijinim producătorii autohtoni de pomuşoare, miere pentru că anul acesta agricol este extrem de dificil. Atunci doar prin solidaritate, empatie şi implicare vom reuşi să ne ajută”, a precizat DIANA CRUDU, organizator.

„Cămara fest” va fi organizat în fiecare sâmbătă a lunii august în scuarul Catedralei Mitropolitane din Chişinău, începând cu ora 10.
 
Similare
RECOMANDĂRI