Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Punctele de inspecţie construite la Leuşeni, Tudora, Criva şi Giurgiuleşti corespund normelor privind siguranţa alimentelor

Republica Moldova va fi mai bine protejată de pătrunderea din alte state a produselor sanitar-veterinare neconforme, de boli contagioase şi dăunători. Cele patru noi puncte de inspecţie construite la Leuşeni, Tudora, Criva şi Giurgiuleşti corespund acum normelor privind siguranţa alimentelor şi sunt dotate cu utilaje pentru prelevarea, păstrarea şi transportul probelor.

Postul de Inspecţie de la Frontiera Leuşeni este cel mai mare din Republica Moldova şi are aproape 1400 de metri pătraţi. Laboratorul poate testa toată gama de produse alimentare, inclusiv animale vii.

Frigiderele şi depozitele permit păstrarea probelor până la primirea rezultatelor de laborator. Autorităţile susţin că Punctul de Inspecţie de la Leuşeni a contribuit semnificativ în ultimii 2 ani la lupta împotriva pestei porcine africane.

Punctul de inspecţie asigură zilnic verificarea a 30 de maşini.

Punctele de inspecţie au fost construite prin proiectul Băncii Mondiale „Agricultură Competitivă în Moldova".

Datorită extinderii proiectului, alte două Puncte de Inspecţie la Frontieră urmează a fi construite la Sculeni şi Otaci. Bugetul pentru cele patru posturi existente a fost de 2,5 milioane de dolari, bani oferiţi de Banca Mondială.
Similare
RECOMANDĂRI