Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Protest inedit la primăriei Chişinău: Un fermier a vărsat o cisternă cu lapte în faţa instituţiei

Protest inedit în faţa primăriei Chişinău. Un fermier a vrut să îşi arate supărarea pentru faptul că nu îşi poate vinde produsele în capitala Republicii Moldova. Aşa că şi-a parcat în faţa instituţiei duba în care se afla o cisternă cu lapte, a deschis robinetul şi a lăsat tot conţinutul să se verse pe trotuar.

Fermierul a recurs la acest gest după ce, acum trei săptămâni, primarul interimar Ruslan Codreanu a dat indicaţii să fie retrase toate autorizaţiile vânzătorilor ambulanţi care comercializeaza lapte şi carne pe raza oraşului.

Fermierul spune că nu are unde să-şi vândă produsele şi cere să i se ofere o nouă autorizaţie.

Pentru fapta sa, fermierul a fost escortat la o secţie de poliţie unde a dat explicaţii. Primarul interimar al Chişinăului, Ruslan Codreanu, spune, însă, că intenţia sa nu a fost să distrugă producătorii autohtoni, ci dimpotrivă.

Primarul a precizat că Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor nu permite ca produsele lactate şi carnea să fie vândute în stradă. 

Scandalul cu producătorii de produse lactate şi carne a început acum trei săptămâni, după ce primarul interimar a solicitat pretorilor de sectoare să retragă toate autorizaţiile eliberate vânzătorilor ambulanţi de carne şi lactate.  Fermierii anunţă că duminică, la ora 12:00, urmează să organizeze o acţiune de protest în faţa primăriei.
Similare
RECOMANDĂRI