Protest împotriva demolării cinematografului Gaudeamus. Năstase îl avertizează pe Grozavu că îl va denunţa la Procuratură
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Protest împotriva demolării cinematografului Gaudeamus. Năstase îl avertizează pe Grozavu că îl va denunţa la Procuratură

Mai mulţi locuitori ai capitalei, reprezentanţi ai societăţii civile şi primarul ales al capitalei Andrei Năstase au organizat astăzi un protest spontan în faţa cinematografului Gaudeamus din sectorului Telecentru, pentru a cere stoparea demolării acestuia.

Năstase susţine că lucrările de demolare au loc cu încălcarea legislaţiei, iar protestatarii au înainaintat şi o petiţie autorităţilor pentru a opri ilegalităţile. Totodată primarul ales, a îndemnat cetăţenii să ceară să îi fie validat mandatul, pentru a putea interveni. 

În această dimineaţă Andrei Năstase a discutat la Primărie problema demolării cinematografului Gaudeamus şi cu viceprimarul Nistor Grozavu, pe care l-a avertizat că în cazul în care un consiliu de experţi va spune că acest edificiu ar fi putut fi reabilitat, va face denunţ la Procuratură.
 

Vineri, 8 iunie, Primăria Muncipiciului Chişinău a trasmis presei un comunciat în care face precizări privind demolarea imobilului din strada  Vasile Alecsandri, 4 (Clădirea fostului Cinematograf „Gaudeamus”):

  1. Lucrările de demolare a imobilului cu suprafaţa de 1007,5 metri pătraţi se execută autorizat, conform autorizaţiei de desfiinţare nr. 28/a/18 din 22.03.2018.
  2. Clădirea respectivă, din str. Vasile Alecsandri, 4 este proprietate privată a unui agent economic, începând cu anul 2004. 
  3. Iniţial, la solicitarea agentului economic, Primăria municipiului Chişinău a emis autorizaţie de desfiinţare a construcţiei încă la data de 19 august 2016, act administrativ care a fost contestat în judecată de către reprezentanţi ai societăţii civile. La data de 20.09.2017, instanţa de judecată a respins cererea de chemare în judecată, stabilind că autorizaţia de desfiinţare a fost eliberată în mod legal. 
  4. De asemenea, la data de 27 februarie 2018, Primăria municipiului Chişinău a eliberat Certificat de Urbanism pentru elaborarea Planului urbanistic zonal pentru terenul din str. Vasile Alecsandri, 4, pentru amplasarea unui complex rezidenţial şi operarea de modificări în regulamentul local de urbanism şi atribuirea codului de reglementare urbanistică de tipul „R” (rezidenţială).   
Similare