Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Proiectul USAID Agricultură Performantă în Moldova oferă granturi pentru producătorii de cireşe

Granturi de 700 de mii de lei pentru producătorii şi exportatorii de cireşe din Republica Moldova. Banii vor fi acordaţi în cadrul Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova.

Subvenţiile vor fi oferite producătorilor pentru a creşte exporturile de cireşe prin procurarea unor tehnologii moderne. Fermierii vor putea accesa, fiecare, de la 300 la 700 de mii de lei.

Totuşi, este necesară şi o contribuţie din partea solicitantului de cel puţin 50% din valoarea totală a achiziţiei. Solicitanţii trebuie să-şi confirme interesul pentru participarea la program până pe 16 martie 2018. Va fi organizat şi un atelier de pre-aplicare.

La sfârşitul lunii februarie, proiectului USAID Agricultură Performantă în Moldova a lansat etapa de aplicare a granturilor în valoare de 1,8 milioane lei şi pentru producătorii de fructe de padure din Republica Moldova. Timp de cinci ani, Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională va instrui fermierii din Republica Moldova să-şi modernizeze afacerile şi să caute noi pieţe de desfacere. Valoarea totală a proiectului este de 21 de milioane de dolari. 
Similare
RECOMANDĂRI