Proiectul SMURD-2: Autorităţile din R.Moldova şi România s-au întrunit în şedinţă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Proiectul SMURD-2: Autorităţile din R.Moldova şi România s-au întrunit în şedinţă

Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI a participat la cea de-a patra şedinţă a Comitetului Director în cadrul Proiectului Transfrontalier SMURD-2, derulat în baza Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020 al Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat al IGSU, în cadrul activităţilor, care s-au desfăşurat on-line au participat conducerea IGSU reprezentată de general-maior Mihail Harabagiu şi reprezentanţii tuturor instituţiilor implicate în realizarea proiectului printre care Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI România, Inspectoratul General de Aviaţie al MAI România, Ministerul Sănătăţii din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a judeţului Iaşi, România, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale al Republicii Moldova, Institutul de Medicină Urgentă din Republica Moldova.

Timp de două zile participanţii întrunirilor au prezentat progresele înregistrate de fiecare partener în implementarea activităţilor proiectului. Totodată au fost puse în discuţie problemele şi riscurile identificate, care pot periclita realizarea obiectivelor stabilite în termen, precum şi măsurile intreprinse pentru rezolvarea acestora.

Proiectul transfrontalier SMURD-2 este finanţat de Uniunea Europeană cu un buget în valoare de peste 10 milioane de euro şi prevede reconstrucţia a două puncte de operare SMURD la Ungheni şi Cantemir, dar şi construcţia a patru platforme de aterizare – decolare pentru elicoptere SMURD în preajma a patru spitale din municipiile Chişinău, Bălţi şi Cahul. Perioada de implementare a activităţilor nominalizate trebuie să fie realizate până în anul 2022.

Similare
RECOMANDĂRI