Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Proiect de amploare la Rezina. În următorii trei ani, una din cele trei terase ale oraşului va fi revitalizată cu sprijinul Poloniei

Proiect de amploare la Rezina. În următorii trei ani, una din cele trei terase ale oraşului va fi revitalizată. Vor fi construite terenuri de joacă şi va fi reparat drumul de acees. Toate cu ajutorul unui proiect finanţat de Guvernul Poloniei. Potrivit autorităţilor, este prima investiţie de acest fel din ultimii 30 de ani în localitate.

Proiectul de revitalizare urbană presupune ca, în următorii trei ani, în oraşul Rezina va fi renovată terasa istorică. Pentru început, autorităţile îşi propun crearea unor terenuri de joacă şi reparaţia străzii din zonă.

„Suntem in faza de proceduri de achizitie cu amenajarea unei zone de agrement, teren de fitnes, sport. Totodata, din solul disponibil pentru reparatia starzii pacii in zona de revitalizare urbană”, a spus SIMION TATAROV, primarul oraşului Rezina.

Costul total al lucărilor se va ridica la 6 milioane de lei.

„Cred ca este prima data in istoria orasului cand sunt surse si se implementeaza proiecte intr-un loc anume”, a spus SIMION TATAROV, primarul oraşului Rezina.

Totodată, a fost creată o reţea a oraşelor care au un program aprobat de revitalizare urbană.

„Scopul acestei retele este promovarea, dezvoltarea abosrdarii de dezvoltare urbana si contribuirea la dezvoltarea urbana durabila”, a spus RADU TUCAN, coordonator de program, Solidarity Fund, Polonia.

Revitalizarea Urbană a oraşului Rezina face parte din proiectul implementat şi cofinanţat de statul polonez. Alături de Rezina, de modernizări vor mai beneficia oraşele Sîngerei, Drochia, Ceadîr-Lunga, Vulcăneşti, Străşeni, Cahul şi Ştefan Vodă.
Similare
RECOMANDĂRI