Profesorii din şcolile cu predare în limba română din stânga Nistrului şi-au primit salariile pe luna mai, în pofida restricţiilor de circulaţie
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Profesorii din şcolile cu predare în limba română din stânga Nistrului şi-au primit salariile pe luna mai, în pofida restricţiilor de circulaţie

Angajaţii şcolilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană şi-au ridicat salariile pentru luna mai, din nou în regim de circulaţie restricţionată pe teritoriul din stânga Nistrului. Asta în condiţiile în care, în urma autoizolării regiunii transnistrene, persoanele care au domiciliul şi locuiesc în regiunea transnistreană sunt obligate să se autoizoleze timp de 14 zile dacă traversează linia administrativă pe malul drept al Nistrului, fapt care limitează dreptul cetăţenilor la liberă circulaţie. 

Biroul Politici de Reintegrare a acordat asistenţă profesorilor şi personalului auxiliar din cele opt şcoli cu predare în limba română din regiunea transnistreană să se deplaseze în localităţi în care au putut extrage bani în numerar de la bancomate.

Chişinăul a cerut în repetate rânduri Tiraspolului eliminarea restricţiilor de circulaţie, abordând subiectul şi în cadrul şedinţelor Grupurilor de lucru la nivel de experţi pe Drepturile omului şi Educaţie. Totodată, au fost sesizaţi actorii în formatul 5+2 şi ambasadorii ţărilor membre OSCE în legătură cu acest subiect. Chişinăul insistă asupra soluţionării durabile a problemei şcolilor româneşti din regiunea transnistreană conform angajamentelor din pachetul Berlin plus.

Similare
RECOMANDĂRI