Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Profesori de la Liceul teoretic ”Constantin Stere” din Soroca au iniţiat lecţii video la Matematica, Limba şi literatura română şi istorie.

În perioada de autoizolare, lecţiile online devin tot mai populare. Acestea sunt necesare mai ales pentru elevii care vor susţine, la sfârşitul anului şcolar, examene de absolvire. Pentru a nu pierde din materia necesară, profesori de la liceul teoretic ”Constantin Stere” din municipiul Soroca au iniţiat, voluntar, lecţii video la Matematica, Limba şi literatura română şi istorie.

Nu este vorba despre o lecţie predată online, la o oră anumită. Este o temă înregistrată şi distribuită pe pagina de Facebook a Liceului Constantin Stere din Soroca, la care elevii au acces oricând. Primele teme înregistrate sunt destinate elevilor din clasele a noua şi a 12-a, care vor susţine examene de absolvire.

„Această oră se înregistrează, apo o plasăm pe pagina de fb a Liceului si la care vor avea acces toţi elevii din Liceu, raion şi republică”, a spus VASILE BAŞ, director, Liceul Teoretic “C. Stere”, Soroca.
 
 Profesorii nu se vor limita doar la a înregistra aceste teme. Pe parcurs, ei vor răspunde şi la întrebările elevilor, tot la distanţă.

„Acest filmulet ii da posibilitate copilului sa invete, dar e parcurs apar intrebari. Deaceea, utilizand un chat de conversatie, avem grup pentru clasa a noua si copii pun intrebarile, iar profesorii de acasa le raspund, ca ei sa invete tema”, a declarat LUDMILA BAŞ,  profesor de matematică.
 
Vacanţa forţată a elevilor a fost prelungită, deocamdată, până la sfârşitul lunii martie.
 
Similare
RECOMANDĂRI