Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Profesoarele de la Colegiul de Ecologie din Chişinău, prinse cu mită, nu i-au ameninţat pe studenţi că se vor răzbuna

Profesoarele de la Colegiul de Ecologie din Chişinău, care au fost prinse cu mită la sfârşitul lunii septembrie, nu si-au ameninţat studenţii că se vor răzbuna. Cel puţin aşa afirmă managerul instituţiei, în urma discuţiilor cu elevii. Conducerea colegiului a iniţiat o anchetă internă după ce ministrul Educaţiei, Liliana Nicolaescu Onofrei, s-a arătat revoltată că cele două profesoare au revenit la ore şi i-ar ameninţa pe studenţi.

Profesoarele au fost filmate chiar în momentul în care numărau banii primiţi, ilegal, de la elevi. Culmea este că cele două se arată indignate pentru că suma este prea mică.
 
 După ce totul a ieşit la iveală, profesoarele nu şi-au suspendat activitatea şi au continuat să predea. Ba, mai mult, acestea i-ar fi ameninţat pe studenţi că se vor răzbuna pe ei, după ce le-au denunţat la CNA. Informaţia a fost făcută publică pe pagina de Facebook a ministrului Educaţiei, Liliana Nicolaescu-Onofrei, care s-a arătat revoltată de această situaţie.
 
Profesoarele sunt cercetate într-un dosar penal pentru trafic de influenţă şi au statut de bănuite, ceea ce le permite să-şi continue activitatea pedagogică. Asta nu i-a bucurat însă pe unii studenţi.

Am încercat să discutăm şi cu profesoarele, dar acestea au fost de negăsit.

Va reamintim că, la sfârşitul lunii septembrie, ofiţeri de la CNA şi Procuratura Anticorupţie au făcut şi percheziţii la domiciliile celor doua cadre didactice. De la una dintre ele a fost ridicată suma de 12 mii de euro, iar de la cealaltă 4.000 de euro – bani pe care acestea susţin că i-ar fi economisit. S-au găsit şi liste ale elevilor cu menţionarea sumelor de bani primite şi notele pentru fiecare elev în parte. Dacă li se va dovedi vinovăţia, cele două profesoare riscă până la şase ani de închisoare.
Similare
RECOMANDĂRI