Primul paşaport diplomatic nevalabil a fost retras după solicitarea făcută de şeful Poliţiei de Frontieră
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Primul paşaport diplomatic nevalabil a fost retras după solicitarea făcută de şeful Poliţiei de Frontieră

Primul paşaport diplomatic a fost ridicat la punctul de trecere a frontierei de stat Mirnoe, în urma sesizării făcute de şeful Poliţiei de Frontieră, Rosian Vasiloi, la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Despre aceasta a anunţat Rosian Vasiloi pe o reţea socială.

Potrivit sesizării, toate paşapoartele diplomatice ale foştilor deputaţi şi demnitari de stat urmează să fie ridicate şi eliminate din circuitul naţional.

„Am semnat si o dispoziţie în acest sens ca cei care încă mai folosesc aceste documente să fie scoşi de pe pista destinată diplomaţilor şi puşi în rând cu cetăţenii. Paşaportul diplomatic nu înseamnă că eşti mai presus de oameni”, a scris Rosian Vasiloi pe pagina sa de Facebook.

Anterior, şeful Poliţiei de Frontieră a anunţat că mai mulţi foşti deputaţi şi demnitari de stat traversează în continuare frontiera de stat  în baza paşapoartelor diplomatice. Aceasta deşi legislaţia prevede că dreptul de deţinere a paşaportului diplomatic sau a celui de serviciu încetează în momentul încheierii mandatului funcţiei.


Paşapoartele diplomatice deţinute de foşti demnitari şi deputaţi nu mai sunt valabile

Foştii deputaţi şi demnitarii care continuă să călătorească în baza paşapoartelor diplomatice, deşi nu mai au dreptul, sunt somaţi să le întoarcă

Şeful Poliţiei de Frontieră: Câţiva foşti deputaţi continuă să călătorească în baza paşapoartelor diplomatice

Similare
RECOMANDĂRI