Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Primul lan de levănţică din R. Moldova destinat exlusiv sesiunilor foto. Proprietarul - un inginer IT

În Republica Moldova a fost cultivat primul lan de levănţică destinat în exclusivitate sesiunilor foto.  Ideea aparţine unui inginer IT care a investit bani şi pentru decoraţiuni pe care le-a aşazat pe camp. Imaginile din lanul său cu levănţică de un violet intens au ajuns virale pe reţelele de sociale.

Valeriu Ciorbă are 40 ani şi, după ce a înflorit levănţica, îşi petrece zilele şi nopţile pe câmpul de la Coloniţa. Fluxul de vizitatori este mare şi abia reuşeşte să facă faţă.

Paşionaţi de fotografie sunt mulţi dar în lanul cu levănţică regulile de protecţie sunt sfinte.

Pentru ca fotografiile să arate ca din poveste, Veleriu Ciorbă a creat şi un decor în stil rustic.

Vizita în lanul violet este atent monitorizată. Valeriu are un aparat special care măsoară umiditatea în aer, dar şi concentraţia razelor solare, iar rezultatele le afişează pe pagina sa socială.

Imaginaţia fotografilor din Republica Moldova nu are limite. În lan au fost şi îngeri şi zâne, chiar şi balerine. Totul de dragul unei imagini de milioane. Şi totul de la o idee care l-a transformat temporar pe Valeriu din informatician în agricultor. Mai ales că levănţica nu este pretenţioasă, iar terenul moştenit de la părinţi de 500 de metri pătraţi stătea pârloagă.

După ce se termină sezonul de pozat în levănţică, Valeriu nu stă degeaba. Face tot felul de săpunuri şi uleiuri aromate.

În plan este extinderea lanului de levănţică, dar şi producţia de parfum.
Similare
RECOMANDĂRI