Primul centru pentru supravieţuitoarele violenţei în familie din Găgăuzia este gata în proporţie de 50%
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Primul centru pentru supravieţuitoarele violenţei în familie din Găgăuzia este gata în proporţie de 50%

Viitorul centru pentru supravieţuitoarele violenţei în familie din UTA Găgăuzia este gata în proporţie de 50 la sută.

Până acum muncitorii au finalizat lucrările de zidărie, au schimbat acoperişul clădirii şi au construit centrala termică. Acum se lucrează la montarea reţelelor exterioare de canalizare şi încălzire.

Primul centru pentru supravieţuitoarele violenţei în familie din Găgăuzia este creat la iniţiativa Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia în colaborare cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. În centru femeile vor putea locui împreună cu copiii lor, vor beneficia de asistenţa psihologilor, juriştilor, asistenţilor sociali şi vor fi ajutate să îşi găsească un loc de muncă sau să lanseze o afacere.

Centrul va fi conceput în aşa fel încât fiecare femeie va avea odaie separată, iar mâncarea va fi pregătită la o bucătărie comună. Clădirea va dispune de circa 20 de locuri şi va oferi găzduire temporară cu durata de până la şase luni.

Instituţia va activa şi în regim de zi şi va oferi servicii de consiliere psihologică femeilor şi bărbaţilor din regiune.


Pentru amenajarea centrului de găzduire, autorităţile din UTAG vor oferi un edificiu, care va fi expertizat din punct de vedere tehnic. PNUD, cu sprijinul Republicii Coreea, va aloca finanţare în sumă de 90.000 de dolari. Pentru finalizarea proiectului, iniţiatorii mai au nevoie de 15.000 de dolari, sumă care poate fi adunată de toţi cei care vor să ofere şansa la o viaţă fără violenţă pentru femei şi copii. Pentru a contribui, accesează acest link.
Similare
RECOMANDĂRI