Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Primele mărţişoare au apărut la vânzare, în centrul Chişinăului

Chiar dacă luna martie încă nu a venit, primele mărţişoare au apărut deja în vânzare. În centrul Chişinăului tarabele sunt pline cu mărţişoare pentru toate gusturile, care costă de la trei lei până la 250 de lei.

Cele mai solicitate sunt mărţişoarele confecţionate manual, spun comercianţii.

 La unele tarabe oamenii pot găsi mărţişoare mai speciale, fie personalizate, fie bijuterii realizate manual.

„Facem mărţişoare, ca de obicei, an de an, lucrate manual, am un asortiment din mărţişoare brodate şi acum fiindcă lumea s-a modernizat, mai fac şi brăţări, tineretul din ziua de azi mai mult preferă mărţişoare-brăţări. Avem asortiment la tot contingentul de oameni, şi în piept, şi la mână, care vrea şi un cadou de 8 martie, un colier la gât, tot ce vedeţi este lucrat manual”, a spus LUDMILA GÎRLOVAN reprezentant, Asociaţia Meşterilor Populari.

Ludmila Gîrlovan spune că de obicei, în această perioadă, pleca la târg în România cu mărţişoare confecţionate manual, dar în acest an din cauza pandemiei a rămas acasă.

„Anul ăsta am hotărât să stau acasă şi să promovez ceea ce fac aici, pe loc.  Am nişte opincuţe care sunt preferate atât aici, cât şi în România. Noi n-am exagerat cu preţul, pentru că acum toată lumea este afectată, cu toate că materia primă s-a scumpit, noi ne-am străduit să menţinem acelaşi preţ. Începând de la trei lei până la 25”, a declarat LUDMILA GÎRLOVAN reprezentant, Asociaţia Meşterilor Populari.

Oamenii caută mărţişoare mai ales pentru a le oferi în dar.

Mărţişoarele prezintă interes şi pentru oamenii din străinătate. De exemplu, această femeie a venit împreună cu familia pentru a cumpăra mărţişoare. Nu este originară din Republica Moldova, dar e stabilită aici de patru ani, şi cunoaşte deja semnificaţia mărţişorului.

Cu ocaiza sărbătorilor "Dragobete", "Mărţişor" şi "Ziua femeii – 8 martie", autorităţile locale au permis deschiderea târgurilor de mărţişoare şi flori în toate sectoarele oraşului Chişinău. Preturile de sector vor stabili locaţiile pentru comercializarea mărţişoarelor, suvenirelor, florilor de grădină şi vor elibera autorizaţiile necesare. Vânzătorii sunt obligaţi să respecte măsurile sanitare pentru a preveni răspândirea infecţiei COVID-19.
Similare
RECOMANDĂRI