Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Primarul Chişinăului cere ca bicicliştii care circulă cu viteză excesivă prin parcuri să fie amendaţi, după ce o fetiţă de 5 ani a fost lovită

Lipsa unor piste de biciclete în parcuri dar şi lipsa unor reglementări clare cresc riscul de accidente. O fetiţă de doar cinci ani a fost lovită în plin de un biciclist care gonea prin parcul Valea Trandafirilor. Copila s-a ales cu comoţie cerebrală şi mai multe răni iar mama ei şi-a revărsat furia pe reţelele de socializare. Primarului Chişinăului a spus că cei care circulă cu viteză excesivă prin parcuri să fie amendaţi.

O plimbare în aer liber era la un pas să se tranforme într-o tragedie pentru o familie din Chişinău. Fetiţa de doar cinci ani a fost lovită de un biciclist în timp ce se juca cu mai mulţi copii pe aleea principală din parcul Valea Trandafirilor. Părinţii au depus o plângere la poliţie.

„Din motivul vitezei excesive, biciclistul nu a mai reuşit să controleze situaţia şi s-a oprit doar după ce a doborât copilul pe asfalt. Copilul a avut de suferit o mulţime de leziuni corporale, capul spart, stres enorm şi comoţie cerebrală. Ciclistul şi-a cerut scuze şi a părăsit locul accidentului. Mi-aş dori foarte mult, ca fetiţa mea să fie ultimul copil, ultimul om, care a avut de suferit in asemenea circumstanţe”.

Primarul Ion Ceban susţine că se întâmplă frecvent ca cicliştii să provoace asemenea incidente, lucru pentru care ar trebui să fie amendaţi.

ION CEBAN, primar general Chişinău: „Oamenii nu doar fac raliuri, se întrec la viteză şi în consecinţă avem traumatisme serioase. Să vedem unde permitem şi unde nu permitem bicicletelor să meargă şi cum delimităm foarte clar zona pentru biciclişti, bandă separată, alee separată, iar cei care se deplasează cu viteză excesivă să fie amendaţi”.

Primarul a atenţionat că dacă va vedea şi maşini parcate prin îi va sancţiona pe pretorii de sector. În acest weekend unele zone au fost transformate în adevărate parcări.
Similare
RECOMANDĂRI