Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Primăria Chişinău a autorizat noi locuri pentru organizarea târgurilor agricole în zilelele nelucrătoare

Primăria Chişinău a autorizat noi locuri pentru organizarea târgurilor agricole în zilelele nelucrătoare ale săptămânii. Cei care vor să-şi vândă fructele şi legumele de sezon pot face comerţ în aceste târguri după ce obţin autorizaţii de la preturile de sector ale oraşului. Multe târguri sunt amenajate în preajma unor blocuri, însă cei mai mulţi comercianţi au venit azi să-şi vândă marfa în zonele mai aglomerate ale Chişinăului.

La instercţia străzilor Independenţeii cu Bulevardul Traian, a fost amplasată o mică piaţă agricolă. Aici îşi vând legumele şi verdeţurile strânse din grădină mai mulţi locuitori ai comunei Băcioi care venit dis-de-dimineaţă.

Oamenii vor să-şi vândă marfa cât mai repede şi pentru a atrage cumpărători oferă preţuri mici.

Mai multe locuri stabilite de primărie pentru târguri de fructe şi legume de sezon au rămas astăzi goale. De exemplu pe strada Testimiţeanu nu a fost nici urmă de fermieri, iar pe strada Andrei Doga, doar un comerciant a venit să vândă miere şi alte produse apicole. În schimb la târgurile organizate în locurile mai aglomerate, cum ar fi cel din preajma parcului Afgan, oamenii s-au înghesuit după cumpărături toată ziua.  

Târgurile agricole de weekend vor fi organizate până pe 31 august. Pentru a avea dreptul să-şi vândă produsele, fermierii trebuie să depună cereri la preturile de sector, care eliberează autorizaţii pentru fiecare loc de comerţ.
Similare
RECOMANDĂRI