Prima librărie Cărtureşti din Republica Moldova se deschide în weekend la Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Prima librărie Cărtureşti din Republica Moldova se deschide în weekend la Chişinău

Brandul românesc Cărtureşti deschide duminică, 25 august, de la ora 10:00, prima librărie-concept în Republica Moldova, la Chişinău, în parteneriat cu Editura Prut.

Cărtureşti Chişinău îşi aşteaptă cititorii la etajul trei al centrului comercial Shopping Malldova, într-un spaţiu de 400 de metri pătraţi dedicat lecturii, întâlnirilor şi explorării culturale. Peste 10.000 de titluri în limbile română, rusă şi engleză sunt găzduite la raft alături de albume de muzică, filme, obiecte de decor, accesorii de papetărie, jocuri şi jucării, ceaiuri de specialitate şi gadgeturi pentru cititori.

Deschiderea este sărbătorită cu daruri: primii 2500 de clienţi vor primi o carte cadou, la alegere dintr-o selecţie specială. O mie de magneţi cadou în ediţie limitată Cărtureşti cu mesajul.

„În această casă se citeşte” îşi aşteaptă şi ei cititorii. Iar pentru copiii care vor trece pragul librăriei sunt pregătite 1000 de fidget spinnere cadou.

Având în portofoliu spaţii spectaculoase, incluse în topurile celor mai frumoase librării din lume, Cărtureşti a gândit noua librărie din Chişinău ca un loc în care iubitorii de poveşti, muzică şi lucruri frumoase să petreacă ore întregi. Amenajarea interioară este semnată de biroul de arhitecturăSquare One, care a realizat şi conceptul altor spaţii Cărtureşti din Bucureşti, Braşov, Cluj sau Iaşi. Şi pentru acest proiect, accentul a fost pus pe crearea unui spaţiu prietenos de interacţiune cu cartea şi obiectele culturale.

În România, deschiderea din Chişinău este marcată în librăria Cărtureşti Verona printr-un raft special dedicat literaturii contemporane din Moldova, Raftul scriitorilor basarabeni, care include titluri de Grigore Vieru, Leo Butnaru, Tatiana Ţîbuleac, Dumitru Crudu şi alţi autori îndrăgiţi atât de cititorii din Republica Moldova, cât şi de cei din România.

Şerban Radu, cofondator Cărtureşti: “Suntem onoraţi să deschidem primul capitol Cărtureşti din afara României în Republica Moldova, o ţară de care suntem legaţi prin istorie, oameni, limbă şi literatură. Întâlnirea cu cititorii din Chişinău ne entuziasmează şi ne provoacă - sperăm să construim împreună o librărie vie, mereu aproape de comunitate, o oază de inspiraţie în mijlocul oraşului.
Oferta din Cărtureşti Chişinău este gândită să reflecte această colaborare cu comunitatea locală: feedbackul primit va reconfigura continuu librăria. Vom lucra în acest sens cu furnizori locali din zona editorială şi creativă şi ne propunem ca deschiderea din Moldova să aibă efecte şi dincolo de Prut printr-o o mai bună reprezentare a autorilor moldoveni în România.
Nu în ultimul rând, ne bucurăm să avem Editura Prut Internaţional ca partener în acest nou proiect Cărtureşti şi sperăm ca librăria deschisă acum să fie urmată de altele.”

Deschiderea de la finalul lui august va fi urmată în septembrie de un eveniment special Cărtureşti Chişinău care va fi anunţat pe conturile de social media ale librăriei.
Similare
RECOMANDĂRI