Prim-ministrul Maia Sandu, la Forumul Naţional de Tineret: „Vă încurajez să vă implicaţi cât mai mult, în viaţa localităţilor voastre, precum şi în viaţa politică”
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Prim-ministrul Maia Sandu, la Forumul Naţional de Tineret: „Vă încurajez să vă implicaţi cât mai mult, în viaţa localităţilor voastre, precum şi în viaţa politică”

„Să lucrăm împreună pentru ca Republica Moldova să devină un loc în care tinerii au oportunităţi de dezvoltare profesională şi personală şi se simt împliniţi”. Îndemnul aparţine premierului Republicii Moldova, Maia Sandu, şi a fost făcut la deschiderea oficială a Forumului Naţional de Tineret „Tinerii transformă ţara”.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, Forumul Naţional de Tineret a fost instituit drept o platformă de dialog între guvern şi organizaţiile de tineret, centrele de tineret, tinerii neasociaţi şi instituţiile responsabile de lucrul cu tinerii. Participanţii au discutat problemele curente, au propus recomandări cu privire la împuternicirea economică a tinerilor, educaţia de calitate, servicii de sănătate pentru tineri şi respectarea drepturilor acestora.

Şefa Executivului a menţionat că pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă tinerii şi crearea unor oportunităţi de dezvoltare acasă este nevoie de o conlucrare eficientă pe mai multe dimensiuni – educaţie, locuri de muncă, antreprenoriat şi participare civică. „Trebuie să îmbunătăţim calitatea şi relevanţa educaţiei. Ştim că vă doriţi flexibilizarea curriculumului, obiectiv pe care ni l-am propus, inclusiv prin pilotarea planului-cadru de alternativă în mai multe şcoli. Ne propunem, de asemenea, să transformăm învăţământul profesional tehnic, aşa încât el să devină util şi atractiv pentru tineri, să pregătească specialişti necesari pe piaţa muncii, care, totodată, să poată obţine venituri suficiente pentru un nivel de viaţă demn”, a precizat Maia Sandu.

Premierul Maia Sandu a accentuat că lupta împotriva corupţiei este un obiectiv primordial al Guvernului, combaterea corupţiei fiind o prioritare inclusiv la nivel universitar. Prim-ministrul a adus în discuţie şi necesitatea de a sprijini tinerii antreprenori, aşa încât tinerii să-şi poată deschide mai uşor afaceri, precum şi de a îmbunătăţi programul de stagii de practică în instituţiile publice şi în companii, pentru ca tinerii să înveţe lucruri necesare şi aplicabile.

„Îi felicit pe toţi tinerii care s-au implicat până acum şi îi invit la implicare pe cât mai mulţi. Noi am promovat tinerii oriunde ne-am aflat. Am susţinut crearea consiliilor elevilor în şcoli şi am insistat ca administraţiile instituţiilor de învăţământ să implice elevii în procesele de discutare a bugetului şcolii. Am reuşit să aducem tineri în Parlament şi vă invit să discutaţi cu ei, căci ei promovează interesele voastre şi puteţi soluţiona împreună multe probleme. Noi ne dorim ca dumneavoastră să rămâneţi acasă, să găsiţi cât mai multe oportunităţi aici, dar şi să contribuiţi la crearea oportunităţilor. Să lucrăm împreună pentru ca Moldova să devină un loc în care tinerii au oportunităţi de dezvoltare profesională şi personală şi se simt împliniţi”, a concluzionat Prim-ministrul Sandu.

Forumul Naţional de Tineret „Tinerii transformă ţara” a fost organizat în parteneriat cu Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova, Guvernul Republicii Moldova şi UNICEF Moldova.

Astăzi este marcată Ziua Internaţională a Tineretului.

Similare
RECOMANDĂRI